Kombilerde bilinmeyen özellik! Faturaları yarıya düşürüyor

Kombilerde bilinmeyen özellik! Faturaları yarıya düşürüyor
Yaz aylarına girdiğimiz bu dönemlerde artık kombiler sadece sıcak su için çalışacak. Gelecek doğal gaz faturasına yarıya indirmek ise bu yöntem ile mümkün...

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte doğal gaz faturaları yarıya düşecek. Faturanızın daha da yarıya düşürmek ise yapacağınız bir yöntem ile mümkün...

BU ÖZELLİK BİLİNMİYOR

Konya'da faaliyet gösteren Yılmaz Teknik Doğal Gaz & Kombi Servisi sahibi Osman Yılmaz, kombiler ile ilgili bilgiler verdi. Kış aylarında yıpranan kombilere dikkat çeken Yılmaz, "Kış ayları geride kaldı. Artık kombiler sıcak su dışında çalışmayacak.

img-7723.jpg

Hem kış aylarında hem de yazın sıcak su kullanımında yüksek gelen faturaların sebeplerinden bir tanesi kombi bakımı. Kombi bakımına kimse yeteri kadar önem vermiyor. Petek temizliği ve kombi bakımı faturaları düşürür" dedi. Kombinin yaz ve kış modu olduğunu belirten Yılmaz, "Kombilerde bulunan yazlık ve kışlık modlar, kullanımı daha güvenli hale getirir. Kombinizin yaz kış ayarı aslında şu anlama gelmektedir. Kombi yaz aylarında sadece sıcak su ihtiyacını karşılamakta ve petekleri ısıtmamaktadır. Kış ayarında ise kombiniz evinizin iş yerinizin ısınma ihtiyacını karşılamakta ve ihtiyaç durumunda sıcak su vermektedir. Bazı vatandaşlarımız peteklerin vanalarını kapatarak kombinin kapandığını düşünürler bu da faturalara büyük etki eder" dedi.

img-20240508-wa0023-001.jpg

YAZLIK VE KIŞLIK MOD ÖNEM TAŞIR

Yazlık moduna alınan kombinin faturaları hafiflettiğini belirten Osman Yılmaz, "Kombiyi yaz moduna almak için kombinizin kullanmasını bilmelisiniz. Genelde çevirmeli düğmelerden veya dokunmatik düğmelerden oluşan kombilerde kombinizin petek açma kapama ve petek ısı ayar düğmesini kapatarak kombinizi yaz moduna alabilirsiniz. Bu da size tasarruf sağlar" ifadelerine yer verdi.

img-7714.jpg

KOMBİ BAKIMININ ÖNEMİ

Konya'da hizmet verdiklerini anımsatan Yılmaz, "Konya içinde 3 ekibimiz var ve her yere en kısa sürede müdahale ediyoruz. Kimseyi mağdur etmemek adına tüm işlemleri göstererek yapıyoruz. Kombinin bakımı gerçekten çok önemli. Özellikle vatandaşlarımız fiyatlardan kaçıyor. Biz aslında müşterilerimize yaz aylarında bakım yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü yazın ve kışın kombi bakım ücretleri değişiyor. Şuan için yaz aylarında kombi bakımı 400 lira olarak belirledik. Kışın gelmesi ile birlikte bu rakam 600 ile 800 lira arasında değişecek. Yaz aylarında ise petek temizliğini biz 800 ila bin lira arasında yapıyoruz. Kışın petek temizliği ise 1500 ila 2 bin lira arasında değişir. Kombi bakımınızı ihmal etmeyin. Çiğ gaz atan ve su kazanında sorun olan kombileri tespit etmek vatandaşlarımız güçlüktür. En ufak bir ihmal kombi değişimine kadar gider. Şuan 2. el bir kombinin fiyatı 10 ila 20 bin lira arasında değişiyor. Sıfır kombiler ise 20 bin liradan başlayıp 45 bin liraya kadar çıkıyor. Ufak bir masraftan kaçmak bazen kötü sonuçlar açabilir. Vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz" şeklinde görüş belirtti.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.